Започна лидерската среща между представители на ГЕРБ-СДС и ръководството на

...
 Започна лидерската среща между представители на ГЕРБ-СДС и ръководството на
Коментари Харесай

Започна лидерската среща между ГЕРБ и ДПС ВИДЕО

 Започна лидерската среща сред представители на ГЕРБ-СДС и управлението на Движение за права и свободи.  " Случилото се през последния един час единствено демонстрира нуждата от цялостна правосъдна промяна ", съобщи при започване на срещата с Движение за права и свободи Мария Габриел. 

" Първа публична среща на този стадий, в която да се търси формулата за излаз от политическата рецесия, а крайният резултат би било редно да бъде постоянен кабинет ", съобщи Карадайъ. „ Профилът на кабинета би трябвало да е европейски, в случай че щете „ брюкселски “. Това сподели водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на срещата с номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

Той посочи като главен проблем, че България извънредно закъснява с оперативните стратегии. По думите му за интервала от 2020 година до момента „ една стотинка “ от заделените за България 60 милиарда лева по европейски стратегии не е отишла по предопределение.

Карадайъ разгласи, че целите, показани от кандидат-премиера на ГЕРБ-СДС се припокриват с тези неговата партия и пожела триумф на мандата, който през днешния ден обединението ще получи от президента Румен Радев.

Относно концепцията за експертен кабинет Карадайъ посочи, че Движение за права и свободи има добре готови специалисти: „ Ние от Движение за права и свободи имаме самочувствието да имаме специалисти от съвсем всички сфери на обществено-политическия живот. И то нелоши специалисти. Така че, в случай че стигнем до обстановката да търсим специалисти за държавно управление, ще вземем своето отговорно държание, с разсъдък да решаваме и този проблем “.
 
Припомняме, че през днешния ден бе извършена и среща с Българска социалистическа партия, като остава Борисов и Габриел да се срещнат с представителите на Има Такъв Народ.

През днешния ден президентът Румен Радев ще връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, посочен от най-голямата по бройка парламентарна група в 49-ото Народно заседание - тази на ГЕРБ-СДС. Това оповестиха от прессекретариата на президента. Това ще стане  в 15:00 часа.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР